Boomchickaboom vzw & CC Het Spoor proudly present

JOHNNY CASH

The Man and The Music

Het leven van Johnny Cash zit boordevol anekdotes en straffe verhalen en zijn muziek is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van klassiekers. De productie ‘Johnny Cash, The Man and The Music’ brengt die twee werelden samen in een cultureel verantwoorde avond.

Voor de muziek zorgt Ride This Train een zeskoppig gezelschap dat geldt als de beste Johnny Cash-coverband van België en omstreken. Uiteraard passeren alle hits van Johnny Cash want zoals hij het zelf zei: “Er is maar één ding beter dan een hit van Johnny Cash en dat is een verzameling hits van Johnny Cash.” Staan dus zeker op de setlist: I walk the line, Folsom Prison Blues, A boy named Sue, Jackson, Ring of fire …

Maar naast de band, de hits en de vergeten parels zorgt de acteur Dominique Van Malder (bekend van o.a. Radio Gaga, en Studio Orka) voor extra spelplezier, voor passie, humor en plezante informatie. Dominique Van Malder speelt Johnny Cash, nee, hij IS Johnny Cash. Hij raast door tientallen prettig gestoorde mijmeringen of staat stil bij de tragische passages uit een gekweld bestaan. De pillen, de pijn, de prijzen, de liefde, de diepe dalen en staande ovaties…  Met een knipoog en een kwinkslag, met een plaagstoot en een glimlach sleurt hij je mee in de ongemeen boeiende wereld van Cash.

De tekst is van de hand van Dominiek Vandevenne. Hij werkt al jarenlang als eindredacteur bij het productiehuis Woestijnvis (o.a. voor De laatste show, ’t Is gebeurd en De slimste mens ter wereld) en is ook al even lang countryfan en schrijver van allerlei geestige teksten.